diumenge, 23 de gener del 2011

UTILITZEM FONGS UNICEL.LULARS PER A FER PA

Hi ha diversos fongs unicel·lulars que ens ajuden a l'hora de fer un pa esponjós i que tingui una molla humida i tendre.

Aquests llevats s'agrupen en la família dels Saccharomyces coneguts per fer possible l'elaboració del pa, però també altres productes com el vi, la cervesa i fins i tot alguns antibiòtics.

Per a fer pa vam començar barrejant aquests llevats amb una mica d'aigua i a continuació afegir-los una mica de farina per ajudar-los a despertar i, així, iniciar el procés de fermentació.

Al cap d'unes hores vam veure com la massa mare començava a créixer.


L'endemà va haver arribat el dia de donar-li al nostre llevat tota la farina necessaria per a fer el pa i, novament, deixar-li unes hores per a poder-la digerir.

Un cop passada aquesta estona s'inicia el procés d'amassar el pa, és a dir, moure i remoure molt la massa per tal d'incitar als llevats a seguir digerint més farina...

Això és el que podreu observar a continuació:
















8 comentaris:

  1. va ser molt divertit

    ResponElimina
  2. gracies Albiol! Ara ja surto en alguna!

    ResponElimina
  3. Va ser molt divertit però per a mi feia gust a farina i li faltava una mica de sal.

    ResponElimina
  4. va ser molt guai!!

    ResponElimina
  5. va ser molt divertit!!

    ResponElimina
  6. i el pa estaba molt bo!

    ResponElimina
  7. va ser super guai i estaba molt molt bo!!!

    ResponElimina