Aquests llevats s'agrupen en la família dels Saccharomyces coneguts per fer possible l'elaboració del pa, però també altres productes com el vi, la cervesa i fins i tot alguns antibiòtics.
Per a fer pa vam començar barrejant aquests llevats amb una mica d'aigua i a continuació afegir-los una mica de farina per ajudar-los a despertar i, així, iniciar el procés de fermentació.
Al cap d'unes hores vam veure com la massa mare començava a créixer.
L'endemà va haver arribat el dia de donar-li al nostre llevat tota la farina necessaria per a fer el pa i, novament, deixar-li unes hores per a poder-la digerir.
Un cop passada aquesta estona s'inicia el procés d'amassar el pa, és a dir, moure i remoure molt la massa per tal d'incitar als llevats a seguir digerint més farina...
Això és el que podreu observar a continuació:
va ser molt divertit
ResponEliminagracies Albiol! Ara ja surto en alguna!
ResponEliminaVa ser molt divertit però per a mi feia gust a farina i li faltava una mica de sal.
ResponEliminava ser molt guai!!
ResponEliminamolt molt divertit
ResponEliminava ser molt divertit!!
ResponEliminai el pa estaba molt bo!
ResponEliminava ser super guai i estaba molt molt bo!!!
ResponElimina